Foodora Norway
Et dynamisk og ungdommelig kontor
Da Foodora skulle pusse opp hovedkontoret sitt ønsket de å tydeliggjøre sin designprofil i lokalene og å effektivisere arbeidsarealene sine. Cadi Interiørarkitekter ble engasjert for å omorganisere kontorlandskapene og å utvikle nye arbeidsplassløsninger, optimalisere samarbeidssoner og loungeområder og å fornye interiørkonseptet i tråd med Foodora sin designprofil. Målet var å skape et arbeidsmiljø som var både funksjonelt, inspirerende og reflekterte Foodoras ungdommelige og dynamiske identitet.
Visuell profil og helhetlig opplevelse
Interiørkonseptet har et sterkt fokus på Fodoora sin skarpe profilfarge rosa. Den sterke rosa fargen ble brukt som en rød tråd i hele kontoret, både på møbler, vegger og detaljer. Designmanualens farger oversatte vi nærmest direkte fra trykkfargene (Pantone), noe som er høyst uvanlig, men i dette tilfellet svært effektfullt. Aksentfargene gul, orange og grønn ble brukt for å tilføre energi og dynamikk, mens lysere rosa og gule nyanser ble brukt for å myke opp og skape en roligere atmosfære. Designet sikrer en sømløs overgang mellom åpne samarbeidssoner og private arbeidsområder, samtidig som det gir rom for fremtidig fleksibilitet.
Foodoras hovedfarger er oversatt fra trykkfarger til malingsfarger, lakkfarger og tekstilfarger.
Arbeidsplasskonseptet og Interiørkonseptet er sterkt knyttet sammen. Lokalenes geometri gir tre ulike arealer med et stort felles areal i midten der kantine, Playstation og shuffleboard er plassert. Her er det tilrettelagt for et høyere støynivå som passer det unge miljøet. For hovedinngangen har vi etablert et mingleområde for besøkende og Foodoras sykkelbud som er avlåst fra resterende arealer. De ulike funksjonene er ellers plassert slik at arealer som krever ro er godt skjermet og i duse farger mens samarbeids- og sosiale soner har mer energiske farger. I tillegg er det et godt utvalg av kreative båser med ulik innredning og kraftige farger. Fargebruken signaliserer funksjon og underbygger samtidig Foodoras identitet.
Løsningen fremmer både individuell arbeidsro og kreativt samarbeid og er tilpasset ulike arbeidsmetoder og behov. Det ble lagt vekt på universell utforming for å sikre at kontoret er tilgjengelig og inkluderende for alle ansatte.
Bærekraft
Bærekraftig prosjektering har vært en viktig faktor i prosjektet. Alt inventar ble registrert og deretter evaluert i forhold til omtrekk og omlakkering eller direkte ombruk. Møbler som ikke lenger skulle følge prosjektet ble solgt videre til en møbelleverandør for ombruk andre steder. Ved å omtrekke og tilpasse allerede eksisterende møbler fikk møblene fornyet levetid og vil holde i mange år fremover. Prosjektet har oppnådd rett i underkant av 90 prosent ombruk.
Resultatet
Det ferdige kontoret er en vellykket balanse mellom funksjonalitet, estetikk og bærekraft. Det reflekterer Foodoras visuelle identitet gjennom farger og materialer og skaper et fleksibelt og inspirerende arbeidsmiljø for de ansatte.


TYPE
Rehabilitering
OPPDRAGSGIVER
Foodora Norway AS
AREAL
1700 m2
LOKASJON
Oslo
TIDSROM
2024-2025
SAMARBEIDSPARTNERE
Foto - Dag Sandven